lauantai 21. marraskuuta 2009

Moikka!

Tervehdys pitkästä aikaa :-) Sen miljoona kertaa kun olen ajatellut päivittää blogia, sen miljoona kertaa se on jäänyt. Mutta nyt, nyt minä yritän :-)

Täällä sitä kärvistellään pimeässä ja vetisessä kelissä. En enää muistanutkaan (lyhyt on muisti...) miten inhottavaa aikaa tämä lumettomuus pimeyden keskellä onkaan. Yäk.

Syksy on mennyt vauhdilla. Yläkerta alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis. Wc:stä puuttuu enää kaapiston ovet, allas, peili ja peilin päälle lamppu. Meidän makkarista puuttuu vaatehuoneen liukuovet. Niin ja verhoja en ole ennättänyt vielä edes miettiäkkään, mutta eihän niillä mitään näin pimeällä teekkään, se homma jää varmasti ensi kevääseen :-)

Muutama viikko sitten oltiin raatoja. Oliko sikaa vai ei, mutta sairaita oltiin koko porukka ja lapset ovat vieläkin räkätaudissa, vaikkakin virtaa riittää ihan kiitettävästi.

Minusta on tullut varsinainen kirppishörhö. Kerran viikossa pitää päästä lähikirppikselle tonkimaan, mitä kivaa sinne on tullut. Lapsille varsinkin löytyy vaatetta ja leluja. On siellä kyllä paljon sellaistakin tavaraa, etten itse kehtaisi edes myyntiin viedä! Vai miltä kuulostaisi likainen hiusharja 1e. Ostaisitko?

Nyt on päästy jo vanhoihin ruutiineihin ja linnuille on ostettu ruokaa. Niitä on kiva seurata pihalla, kun käyvät paukuttamassa talipötköä nälissään, tai ihan huvin vuoksi. Närhi ja orava yrittävät aina viedä isoimmat saaliit mutta aina sitä joku ennättää ikkunan taakse hätistelemään, etteivät vie kaikkia ruokia pienemmiltä. Odotellaan vielä pakkasia, ennen kuin viedään kunnon safkat pöytään, tai sitten jouluksi ;-)

Meillä on pihalla pieni lampi. Muutamana päivänä oli jo sen verran pakkasta, että lampi jäätyi ihan kunnolla ja päästiin vähän kengillä luistelemaan. Uskomatonta, miten noin pienet asiat saavat lapset innostumaan ulos lähdöstä! Ei tarvinnut tapella pukemisien kanssa kun vain mainisti sanan;"lampi". No nyt sitä ei voi houkuttimena käyttää, paitsi että voihan sinne heitellä vaikka kiviä...

Ruokaerkkeriin olen aloittanut verhojen teon. Kangas ostettiin jo joskus neljä vuotta sitten, mutta jäi sattuneesta syystä silloin käyttämättä. Koko Kiinan reissun ajan roikkuivat samat "jouluverhot" ikkunoissa, ja ne on nyt pesussa, enkä viitsi edes silittää niitä ennen joulukuuta. Värkätään nyt ajankuluksi(?) uusia verhoja, ennen kuin joulunaika pukkaa päälle.

Kyllä se vain on niin ihanaa olla omassa kotona. Ottaa auto alleen silloin kun siltä tuntuu ja viedä tenavat ukille ja mummille hoitoon. Ei tarvitse olla varaamassa autoa ja tietää aikatauluaan vähintään vuorokautta ennakkoon. Kiinassa pienten kanssa ei turvallisuus syistä viitsinyt lähteä minnekään julkisella taksilla ellei ihan pakko ollut. Varsinkin jos joutui ajelemaan hiljaisempia katuja lähellä rakennustyömaita. Siinä meidänkin kodin vieressä olevassa risteyksessä oli yksi päivä betoniauto vetänyt pakun kylkeen... Herättäviä tapauksia. Mutta onneksi ollaan täällä ja yleisesti ottaen ihmiset ajaa turvallisesti, vaikka poikkeuksiakin joukostamme löytyy.

Bauhaussista on tullut meidän hyvä ystävämme. Sieltä saa kyllä melkein mitä vaan. On äidille ja isille jotain. Viimeksi lähti mukaan kynttilöitä, amarylliksiä ja wc-pytty. Sopivan pitkä matka, että neiti saa aina vetästyä päiväunet mennessä ja tulomatkalle voi lähteä massu täynnä Koti Pizzan tuotoksia, tai ottaa kaffet kainaloon.
Loistavaksi paikan tekee myös leikkauspalvelu. Ostat jonkin kokoisen tason, he leikkaavat, pyöristävät ja viimeistelevät sen sinulle valmiiksi! Tekevät paljon muitakin juttuja, mutta tuota me käytettiin. Hieno juttu!

Röhröh taudistahan täällä kohistaan ja kovaa. Itsekkin haluaisin saada selville, että oliko meillä röhröh, mutta jos testi maksaa yli 100e, taidan jättää menemättä. Joulun alla tuokin raha on todella kova sana kun lähtee lelukauppaan pukkia auttelemaan.

Noniin, sainhan minä arjesta jotain kirjoitettua kun oikein yritin :-) Siitä se lähtee! Jos vaikka vähän tiheämmin... mutta en kyllä voi luvata!

Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa ja ensimmäistä adventtia! Ollaan yhteyksissä :-)

7 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Moikka! Ihana lukea teidän kuulumisia ja tietää että suomeen asettuminen on ollut edelleen mukavaa, mustasta ja märästä syksystä huolimatta ... sellaista se on. Mutta vastapalkintona on sitten monet ihanuudet!

Mäkin tahtoisin jo oman kodin, jonka voisi sisustaa ja laittaa just niinku tykkää...mutta kyllä nyt vielä parisen vuotta ainakin asutaan vuokralla; vielä reilu 5kk täällä Dublinissa ja sitten tosiaan reilu vuosi (ainakin) sielä Pariisissa ennenkuin aletaan katsomaan mistä sitä ostaisi sen pysyvämmän oman kodin... :)

Iloista 1. adventtia teille myös ja muutenkin joulunodotusta! Ja kuten sanoit, ollaan yhteyksissaä Nina!! :)

Tarja kirjoitti...

Kuulostaa kaikin puolin mukavalta arjelta vaikka pimeaa onkin!

Juu, ollaan yhteyksissa =)

Nina kirjoitti...

MaaMaa: Tuo teidän Pariisiin muutto kuulostaa aivan ihanalta. Huoh... Saat leikkiä Carrieta ja käyskennellä pitkin Pariisin muotikatuja korkkarit kopisten... ;-)

Tarja: Kyllä täällä kelpaa taas olla. Perusasiat Suomessa ovat kohdallaan :-)

Susa kirjoitti...

Kiva lukea teidan kuulumisia pitkasta aikaa :)

Eeva kirjoitti...

Olipa kiva lukea kuulumisia! Joka päivä täällä olen käynyt kurkkaamassa, että joko nyt....

Hienoa, että arki ja kaikki muut rullaa, kuten ennenkin. Oliko teille kova shokki muuttaa takaisin, oliko oirehtimisia tms? Niistä aina pelotellaan.

Meillä oli varmaan possu, tosin täällä ei kukaan tiedä onko sitä täällä paljonkin. Ei siis edes lääkärit saa tietoa. Reilu meininki, mutta niiiiin venäläistä!

Vajaa 3 vk ja minä olen lasten kanssa Suomessa, jihuu!!

Nina kirjoitti...

Moikka Eeva!

Ei meillä ole ollut mitään ongelmia paluusta. Ihan hyvällä mielellä täällä touhutaan. Vuorokausi vain saisi olla pidempi, että pystyisi pitämään nämä Kiinassa hankkimat "harrastukset" ;-D

Joo, no possua ei saa täälläkään testattua, ellei ole valmis maksamaan yli 100e! Haluaisin käydä testeissä, mutta joulun alla tuo summa on aika suolanen... Meillä kun oli koko perhe pedissä ja sairastettiin viikon verran, Milla sairastaan vielä jälkitautia, toinen antibiootti menossa kun eka ei tehonnu.

Oikein hyvää jatkoa sinne "niin kiinalaista" eli "niin venäläistä" meininkiin! Huomaa, että ovat rajanaapureita ja kehitys samalla viivalla molemmissa maissa ;-)

Suomesta (ent. Bangaloresta) kirjoitti...

Hei!

Kiva kuulla kuulumisianne. Ollaan nyt itsekin piipahtamassa Suomessa ja onhan taalla kurjaa tahan aikaan vuodesta! Lapset oli ihan ihmeissaan kun ei ollutkaan lunta. Olivat niin odottaneet Suomen kylmaa ja lumista talvea...

Kuukauden paasta ollaankin sitten Kuwaitin polttavan auringon alla.