sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Mitäs sitä tänään syötäisiin...

Mitäs sitä tänään syötäisiin?

Ottaisiko aamupalaksi pienet huikat melamiini maitoa? Vai tekisikö melamiinimuna munakasta vai olisikohan geenimanipuloidut maissilastut melamiinimaidon kanssa?!

Lounaaksi hormooni-antibiootti lihakastiketta kera hormooni-kasvimyrkky perunoiden ja porkkanoiden...

Välipalaksi voisi maistua vaikkapa melamiini yogurtti hormooni hedelmien kera!


Tosiasiassa meille täällä on tarjolla paljon tuontitavaraa, jonka kulutus perheessämme on kasvanut huomattavasti melamiinikohun jälkeen.
Maidot ja jogurtit saadaan tuontitavarana Australiasta ja Euroopasta ja näitä onkin ruvettu käyttämään. Boikotoimme kiinalaisia elintarvikkeita niin pitkälle kuin mahdollista, ihan periaattesta ja oman terveyden vuoksi. Lapset varsinkin käyttävät vain tuotitavaraa. Munista ei voi mennä vannomaan, vaikka ovatkin" high quality". Vai olisiko tuo teksi itsessään jo varoituksen poikanen...

Lihaa syödään vielä sekaisin. Osin australialaista ja osin kiinalaista. Arkipäivään Australialaista jauhelihaa ja kun pihviä tai paistia tekee mieli, kiinalaista. Lihat ovat kuulemma kans menossa testattavaksi Hong Kongissa.

Tuontimaitoa saa kaupasta vaihtelevasti. Välillä hyllyt notkuu maitoja ja välillä et saa yhen yhtä purkkia. Äiti ja isi juo sitten paikallista maitoa, vaikka sitä ei ole testattukaan. Orgaanista (?) kuitenkin.

Yksi vauvanruoka paketti, jossa melamiinia todettiin, näytti samalta, kuin mitä Millalle aikoinaan ostin. Onneksi tyttö viisaana jätti sen syömättä ja heitin sen roskikseen...

Hong Kongissa testataan päivittäin runsaita määriä elintarvikkeita melamiinin pelossa. Päivittäin päivitettävät testitulokset pääsee katsomaan tuoreeltaan, ja jos haluaa, voi valita testattujen ja hyväksyttyjen listalta ostoksensa, jos niitä satutaan täällä mantereella myymään.

Että kyllä me täällä pärjäillään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä mietin just yksi päivä teidän (ja kaikkien muitten expattien) lapsia Kiinassa. Varmasti aika kamala joutua miettimään, että mitähän tähänkin ruokaan on piilotettu.

Meillä Brasiliassa oli maitoskandaali alku vuodesta (olin juuri raskaana) ja tietenkin just siinä maitomerkissä, mitä meillä käytettiin... En muista mitä niistä maidoista löytyi, mutta pelotti kuitenkin.

Iso halaus sinne sompailuihin.

Nina kirjoitti...

Kiitti Raton.
Kyllä tuo puhtaus niin ruoassa kuin ilmassakin on noussut meille arvoonsa. Suomeen on hyvä palata keväällä. Olemme saavuttaneet tavoitteemme ja osaamme arvostaa omaa kotimaatamme ihan toisella tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Ensimmaista kertaa taisin nauraa aaneen koko ruokasotkulle taalla Kiinassa, hyvin kirjoitettu kiitoksia siita =) Itsellani on 8 kk vauva ja ollaan asuttu Shanghaissa 2 kk. Ollaan menossa Suomeen jouluksi ja odotan innolla fiilista kun voi ruokakaupassa ostaa ihan mita vain ruokaa sen kummempia pohtimatta... Ja juoda Valion maitoa!

Nina kirjoitti...

Hei Tarja!
Kiva jos saan jonkun joskus nauramaan :-D

Mekin odotetaan joulua todella kovasti! Ja ruokakauppaa...
Taas taitaa matkalaukut notkua ruokaa kun takas tullaan. Toivottavasti tullin sedät ovat kiinnostuneet jostain muusta meidän laukkujen kohdalla!