lauantai 8. marraskuuta 2008

Kuulumisia

Välillä oli oikein "spurtti" blogin päivittämisessä. Koitetaan olla jatkossakin ahkeria, jos vain tulee jotain mieleen. (Terkut Vantaalle ;-))

Viikko meni enemmän ja vähemmän sateisissa merkeissä. Kotona touhuttu ja kaupoissa käyty. Tuontimaidot on loppu. Ei ole kuin satunnaisia eriä tarjolla ja ne menee heti. Vaikka kiinalaisia elintarvikkeita boikotoidaankin, on nyt pakko ostaa paikallista maitoa. Ihan hyvän makuista, hieman liian rasvaista, mutta kahvissa menee ja Nikokin sitä juo (sitten kun viimeinenkin tuontimaito on loppu...)

Milla on taas lääkekuurilla. Monesko lie tänä vuonna... Antibioottia ja yskänlääkettä hengitystietulehdukseen. Korvat olivat ok, vaikka niitä veikattiin kipeiksi, on neiti niin huonosti nukkunut viime aikoina. Jospa se taas tästä.
Yskänlääkettä ottaa Millan lisäksi Niko ja äiti. Öisin on tosi inhottavaa kun kurkkua kutittaa ja on pakko yskiä kuivaa yskää. Päivällä kyllä lima irtoaa, mutta ei yöllä. Illalla menee yskä kuivaksi ja aamupäivällä taas helpottaa. Ihanaa... Niin ja nenät on tietenkin tukossa ja vuotaa, kuinkas muutenkaan. Vajaa ½-vuotta enää... Mielenkiinnolla odotan, tuleeko terveydentiloihin pysyvämmin muutoksia kun jätetään Kiina viimeisen kerran taakse. Toivon sitä todella.

Viikolla kävin Metrossa ja odotin, että joulujutut olisi jo laitettu esille. Nyt olisi tarkoitus ostaa isommassa määrin kaikkia ihania joulujuttuja, jotka Suomessa maksavat maltaita. Tai saisi niitä Suomestakin samaan hintaan sitten joulun jälkeen, mutta tarjonta on sitten niin suppeaa. Nythän tuota aikaa on vähän shoppailla :-)

Alkuviikosta täällä tarkeni vielä t-paidalla, mutta tänään on jo selvästi kylmempää. Sisällä pitää olla sukat jalassa, asuntoa on lämmitettävä ja ulos pitää laittaa takki päälle. Kylmä viima puhaltaa. Eiköhän se talvi ole nyt tännekkin jo saapunut.

Joulua odotella todella kovasti. Fiilikset on aivan mahtavat kun lähdetään kotiin jouluksi! Ei parempaa joululahjaa voisi saada kuin Suomen joulu, ja lumiset kelit on tietenkin tilauksessa :-) Ja sitten edessä se viimeinen lähtö tänne Kiinaan. Uskomattomalta kyllä tuntuu... Ihanan uskomattomalta...

Nyt pitää ruveta vertailemaan Suomen ja Kiinan Ikean hintoja. Voipi olla, että ensi viikolla on viimeinen Ikean keikka täällä edessä ja pitää katsoa, mitä täältä kannattaa Suomeen mukaan ostaa. Ei me mitään suurta, mutta kuitenkin.

Heippa vaan lauantai-illasta!

PS: F1-kisat ovatkin ensi vuonna Shanghaissa JO 17. - 19.4! Eli taidetaan päästä (tai ainakin isi pääsee) vielä kerran katsomaan formuloita :-)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitähän tässä itse on jännännyt, että jääkö näistä Kiinanvuosista jotain pysyvää haittaa terveyteen. Työkaverit kun lohdutteli että "alle kahden vuoden olemisella Kiinassa ei vielä pysyvää vauriota aiheuta loppuelämäkseen itselle". Tuli vähän sellainen fiilis, että mihin ihmeeseen sitä on oikein lähdössä ja vielä lastaan viemässä...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän ne tarhaikäiset lapset Suomessakin on usein sairastelukierteessä - ja tarhasta tulleet taudit kiertää sitten koko muun perheenkin. Juuri yksi ystäväperhe (asuvat Suomessa) oli melkein kolme kuukautta ihan putkeen kipeenä, kun molemmat lapset sai peräjälkeen vielä vesirokonkin (flunssien ja hengitystietautien perään). Ja antibioottien kanssa on monesti niin, että kun siihen kierteeseen joutuu, niin sitten tulee juuri useita kuureja melkein putkeen.

Meidän 3,5-vuotias ja kohta 1-vuotias eivät ole olleet kipeinä juuri ollenkaan, ja ovat asuneet kiinassa ihan syntymästään saakka. Isompi on saanut yhden antibioottikuurin eläissään, ja sekin taisi olla turha (korvatulehdusepäily ja lentomatka tulossa). Kuumeessa ovat olleet molemmat yhteensä alle 5 päivää. "koputtaa puuta"

Mutta voi siis täällä Kiinassakin olla terveenä. Tuuria osaksi.

Pikaista paranemista teille!

Nina kirjoitti...

Kiitti Saija!

Oliskohan tuo geeneissä... Toiset lapset kun sairastavat paljon enemmän kuin toiset.

Totta, että Suomessa on kans näitä kierteitä. Meillä kun Niko oli Suomessa ollessa tosi terve, heti kun tänne muutettiin, tuli kummallisia kuumetauteja ja nyt noita hengitystieoireita. Sitä helposti syyttää sitten asuinpaikkaa kun muutos tapahtuu samaan aikaan kuin muutto. Mutta katsellaan!

Anonyymi kirjoitti...

Minustakin tuntui silloin kun Englannissa asuttiin että lapsilla oli herkemmin korvatulehduksia, vaikkei niitä nyt kovin paljon ollut kuitenkaan. Täällä ollaan koko sakki oltu ihan samanlailla terveitä/sairaita kuin Suomessakin. Ehkä jokunen mahatauti oli alussa enemmän.Mutta nuhaa/kuumetauteja ei oikeastaan juuri ollenkaan.

Englannissa oltiin hirmu tarkkoja siitä mitä suuhumme laitettiin, silloin siellä oli paljon puhetta hullun lehmän taudista. Nyt jälkeenpäin jotkut varotoimet vähän pistää naurattamaan, vaikka ihan aidosti oltiin kyllä huolissamme.

Nyt täällä syödään ihan kaikkea, laidasta laitaan. Kiinalaista ruokaakin aika paljon. Länsimaalaista/suomalaista ruokaa kotona ja sitten muulloin yritetään kokeilla muunmaalaisia. Tänäänkin isänpäivälounaalla käytiin intialaisessa ja johan oli nam!

Koittakaahan parantua ja kyllä siellä Ikeassa oli aika makeita juttuja! T. yksi joka juuri pistää suuhunsa Aladin-konvehteja..;)