tiistai 10. helmikuuta 2009

Hurja kokemus -meemi

MaaMaa haastoi minut "hurjaan kokemukseen".

Kerro jostain hurjasta kokemuksestasi. Jokaisella meillä on varmaan ollut jonkinlainen hurja mieleenjäävä kokemus.Joskus ne palautuvat mieleen; ne voivat olla joko hauskoja hurjuuksia tai sitten vakavia sellaisia, mutta niissä on jotain,mikä on jäänyt mieleen enemmän kuin joku toinen kokemus.

Mieleeni tulee ensimmäinen Ikean matka täällä Kiinassa. Blogiinki siitä varmasti kirjoitin, mutta siitä on niin kauan ja kertaushan on opintojen äiti ;-)

Yksi lauantai reilu kaksi vuotta sitten meitä oli pikkubussillinen naisia lähtenyt Ikeaa tyhjentämään. Paluumatka oli yksi painajainen.
Suurimmaksi osaksi Shanghain ja Hangzhoun väli on kolmikaistaista moottoritietä, jossa sitten autot poukkoilevat kuin kanit päättömästi metsässä kettua karkuun juostessaan.
Niin, sitten asiaan. Kotimatkalla bussikuski yritti NUKKUA ratin takana! Pää aina nyökähti eteenpäin, ja kun kiinantaitajat kyselivät asiasta, kuski vain vähätteli asiaa. Soitettiin jopa firman sihteerille, että pyytää miestä pysähtymään ja levähtämään. Juu ei tässä mitään näin suomennettuna vastaus saattoi olla, kiinaa kun en ymmärtänyt vasta tulleena pätkääkään. Kuski vain naurahteli meidän huolellemme, pääsemmekö elävänä enää kotiin!

Kerran pakotettiin kuski pysähtymään huoltoasemalle ja Hanzu kävi ostamassa kuskille RedBullia. EI KELVANNUT vaan jatkettiin matkaa ja kuski jatkoi nuokkumista. Siinä yksi jos toinenkin soitteli jo kotiin, että tällainen on täällä tilanne...

Kyllä muuten pelotti! Ei ole sen jälkeen ollut "nukkuvaa" kuskia minulla, eikä varmasti tule. Jään mielummin vaikka tien varteen, tai ajan itte!

Haastan tähän hurjaan kokemukseen Suzhoureenin, Jaanuskan ja Sadun. Myös muut halukkaat, ottakaa ihmeessä haste vastaan :-)

4 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Kiva kun kerroit omasta hurjasta kokemuksesta!
Kauheeta varmasti ollut tuon kuskin kyydissä!! Painajaista! Onneksi ei sattunut kuinkaan, eli onneksi kuski ei nukahtanut - siinä ei varmasti ois hyvin käynyt...

Nina kirjoitti...

Täällä ratin takana nukkuminen on todella yleistä. Tien varsilla, hiljaisilla pätkillä on jopa varoituksia siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Se (nukkuminen) kuuluu myos selvastikin kiinalaiseen perimaan. Vastaan on tullut monenlaisia kuskeja ja monesti on pelottanut nukkuvan kuskin kyydissa. Kerran eras hoksasi minun seuraavan tarkasti hanen vireystasoaan ja laittoi aurinkolasit paahan ja muutti peilin asentoa etten voinut nahda hanta. Sai sitten nukkua ihan rauhassa... Jonkun kerran auto vankasi sitten toisten kaistalle ja/tai kohti kaidetta ja sitten repesin totaalisesti...

Katsotaan millainen kuski minua odottaa huomenna.

Heli kirjoitti...

Sama kuski taisi olla meilläkin previsiitiltä palatessamme. Kun huomasin nuokunnan, sanoin lapsille: "Nyt aletaan laulaa ja oikein kovaa!" Kailotimme kaikki tuntemamme lastenlaulut mahdollisimman kimeällä äänellä. Teimme kuskista valituksen ja meille luvattiin, ettei tällainen enää toistu. Noinkohan...