torstai 26. helmikuuta 2009

Kuntosalilla

Itse en harrasta kuntosalilla käyntiä, joten nappasin naapurin salasanan takana olevasta blogista alla olevan tekstin ihan copy-pastella. Että tällaiseen kohteliaisuuteen sitä täällä voi oppia...

Haluatko tietää, millainen on kiinalainen kuntosali? Jos taloyhtiömme kuntosalin palveluita vertaa suomalaisten ketjujen palveluihin, seuraavat erot ainakin tulevat mieleen:

- Pukuhuoneessa valmiina on pino pyyhkeitä, josta voi ottaa haluamansa määrän.- Pukukaapissa odottavat muoviset sandaalit.
- Pukuhuoneessa päivystää ayi (siivoaja/paikan hoitaja) tai parikin. Ayin tehtävänä on mm. putsata ne käyttämäsi sandaalit sekä kerätä pyyhkeesi ja roskasi. Hän myös opastaa sinut vapaana olevaan suihkukoppiin ja säätää vedenlämmön sopivaksi.
- Salin vesiautomaatista saa kylmää ja kuumaa vettä. Kylmähanasta tuleva vesi vastaa lämpötilaltaan haaleaa teevettä.
- Suurin osa salin käyttäjistä treenaa pyjamassa tai oloasussa.
- Personal trainerit liikkuvat asiakkaiden parissa ja ohjaavat liikkeiden teossa. He myös juoksuttavat kännykkäsi paikalle, jos se sattuu soimaan kesken harjoituksen. Ohjaajat myös neuvovat venytyksissä ja hierovat hartioitasi harjoitusten välillä.
- Ohjattuja jumppia on vähemmän. Joogaa on tarjolla pari kertaa viikossa.
- Saunassa oleskellaan pyyhe ympärillä. Ohjetaulussa lukee, että saunassa ei saa nukkua, Niinpä, jos oikaiset selällesi lauteelle, ayi alkaa vilkuttamaan saunan valoja tarkastaakseen, oletko hereillä.
- Saunassa on tiimalasi, jonka avulla voi seurata, milloin on sopiva aika poistua. Jos tiimalasin käyttö tuntuu liian vaivalloiselta, voit pyytää ayita ilmoittamaan, kun 15 minuuttiasi on täynnä.


Siis eihän tuosta listasta puutu enää kuin ayin suorittama pesu ja pukeminen treenin jälkeen ;-D

T: Sohvaperuna, jonka perät vaan leveneeeee...

9 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Hhhi, johan on punttikset! Hyvä ettei ayi kuntoilekin puolesta! :D

Nauratti, ettei saunassa saa nukkua. Muistin heti sen kauhean kokemuksesi, missä kerroit että kiinalaiset nukkuvat liikenteessäkin! ...saunassa olisi kyllä turvallisempi, kunhan ei ala kypsymään kuumuudessa :D ...tosin ei taida olla niin lämmin, että kypsymään alkais ....

tulipa fixu kommentti ... mutta tulkoon!

terkkuja!

Nina kirjoitti...

Minusta huvittavinta on tuo personal trainer, joka hieroo lihaksetkin välillä ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Vau, aikas luksusta!! Mites suihkussa käyminen, pitääkö ayi pyyhettä niin ettei nakuilu näy muille vai ovatko ne läpinäkymättömiä seiniä niissä kopeissa?

:DDDD

Nina kirjoitti...

Eeva; Pitääpä kysyä naapurin rouvilta, jotka sinne on takamuksena saaneet raahattua ;-D

Heli kirjoitti...

Suihkukopissa on maitolasista ovet ja pyyhe roikkuu heti oven ulkopuolella valmiina. Kiinalaiset eivät kyllä mitenkään häpeile alastomuuttaan vaan oleskelevat pukuhuoneessa estoitta ilkosillaan. Olen mm. todistanut noin metrin päästä katsellen raskaana olevan naisen esittelevän ilmeisesti häpyliitoksiaan ystävättärelleen.

Sen sijaan pikkupojan vieminen naisten pukuhuoneeseen aiheuttaa melkoisen paniikin henkilökunnassa. Joulusaunaan pyrkiessämme 3-vuotiaaltamme tahdottiin evätä pääsy naisten puolelle kokonaan. Hetken kiivaan väittelyn jälkeen pääsimme pukuhuoneeseen sillä lisäjärjestelyllä, että pojallemme osoitettiin oma ayi, jonka tehtävänä oli huolehtia, että alavartalo pysyi pyyhkeen peitossa koko ajan. Arvatkaa vaan, pysyykö pyyhe hyvin vekaran vyötäröllä? Niinpä ayi kulki koko saunareissumme pojan edessä roikottaen pyyhettä kymmenen sentin päässä vartalosta. Tuon visiitin aikana kohtasimme saunassa ayin lisäksi kaksi noin 45-vuotiasta naishenkilöä. Toivottavasti pojan näkeminen ei ollut heille kovin traumaattista.

Nina kirjoitti...

Siis eikä Heli!
Näyttiköhän hän, mistä ne vauvat syntyy ;-D

Jotenkin tuota ei voi ymmärtää, että ollaan niin "siveellisiä" kun toisesta sukupuolesta on kyse... Tai miehet ei varmaan hätkähdä, vaikka pikkutyttö kävelisi miesten puolelle, piteleväthän he itsestään kiinni tuolla kaupungillakin, eikä paljon haittaa jos joku sattuu näkemään vähän enemmänki.

Kai sitä voisi jostain tukea näistäkin tavoista, jos vain sattuisi kirja eteen...

Anonyymi kirjoitti...

Kuulin juuri Kiinan reissulla aivan uusia totuuksia. Kiinalaisilla ei synny vauvat sielta mista meilla ei-kiinalaisilla. Heilla on naes DIFFERENT BODY ja "oikea" synnyttaminen sattuu. Siksi KUKAAN kiinalainen ei kuulemma halua synnyttaa alakautta.
Kai tuo nainen sitten esitteli tulevaa sektioarven kohtaa :D.

Anonyymi kirjoitti...

Ihme sitten, jos kiinalaiset sektiolla syntyy, että minä sain selitellä tuota minun sektioarpea terveystarkastuksessa. Halusivat tietää nimittäin mitä mahasta on leikattu... Ei vaikka oli pikkulikka matkassa mukana, auttanut yhtään selitystä, pudisteli vain setä päätään ja näytti arpea uudelleen. Vai ehkäpä kiinalaisille tehdään sektio vielä ns. vanhaan tyyliin, eli pystyyn viilto (kuten Suomessa hätäsektiossa), eikä bikinirajaan vaakasuuntaan (kuten Suomessa suunnitellussa sektiossa). Kädellä ainakin setä näytti toiseen suuntaan sanan baby kohdalla ja vaakasuuntaan kättä heilauttaen pudisteli päätään. Ei kait sitä tuollaisesta leikkausarvesta babya ole voinut maailmaan saattaa, mietti... Intä siinä sitten vastaan toiselle, että kyllä minä tiedän mitä minusta on leikelty ja milloin!

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla sektio Kiinassa liian kallis tavalliselle tallaajalle, kun sairaalamaksut on niin kovaa luokkaa, jos ei ole vakuutusta. Ei ole halpaa sairastaa Kiinassakaan, jos ei ole hyvässä työpaikassa tai länkkäri! Pelkkä ultraus raskauden aikana maksaa noin 3000 yuania, sektio kymmenkertaisesti vähintään tuon. Siis pelkkä leikkaus, siihen päälle äidin ja lapsen sairaalamaksut, jotka on eri luokkaa kuin Suomessa.