torstai 4. joulukuuta 2008

Mitäs sitä tänne...

Huh. Aika menee kovaa kyytiä ja suomiloma lähestyy kovalla vauhdilla (JIPPIIII!!!!).

Muutaman päivän ovat kelit olleet aikasta lämpimät, noin 15 astetta, mutta tänään kova tuuli alkoi tuomaan kylmää ilmaa ja yöksi on luvattu pakkasta ja huomiselle 6-astetta lämmintä. Tiistaille, jolloin minä ja lapset lennetään Suomeen, on päiväksi luvattu yöksi 2-astetta ja päiväksi 20-astetta lämmintä! Se kertonee jotain näistä talvikeleistä täällä. Mielettömät lämpötilavaihtelut. Saapa nähdä tulee tänne tänä talvena lunta... Mukavaahan se olisi sitten tammikuussa, kunhan ei vain viimeinen lomamatkamme peruunnu.

Täällä on shoppailtu. Joulujuttuja. Mukeja, tarjoiluvati, joulukoristeita ja vaatteita. Huomasin, ettei Nikolle ole käsineitä talveksi, kävin sitten Decathlonista ostamassa mm. noita käsineitä. Hanskat oli sopivat, mutta sormikkaat isot. Toivottavasti kuitenkin kelpaa edes varakäsineiksi lumileikkeihin, voihan sinne alle laittaa lisähanskat, ei ne nyt niin isot olleet. Fleecesormikkaat oli kans ok, mutta niillä ei kyllä ole ulos asiaa, ellen löydä päälle jotain vedenpitävää...

Viime viikonloppuna käytiin Sadun prinsessoja juhlimassa. Siellä viihtyivät niin aikuiset kuin lapsetkin. Oli kiva käydä kun lapsillakaan ei ollut mitään ongelmia viihtymisessä :-)


Talojen ja tien välinen nurmialue on laitettu remontin alle. Kovasti kaivelevat käytäviä, istuttelevat puita, sekoittavat sementtiä (?) maassa ja valmista tulee. Pitää käydä heti testaamassa kun saavat pihatyöt valmiiksi.
Palmut on laitettu talviteloille, eli ne on paketoitu. Oksat ylös nippuun ja huppu päälle. (Ei kuvassa.)

Lauantaina olisi pikkujoulut Jaanuskalla, mutta en vielä tiedä lähdenkö (lähdetäänkö). On niin lähellä oma lähteminen Suomeen ja isi jää vielä tänne. 10 päivää erossa tällä kertaa. Voi olla että vietetään aikaa perheen kesken kun siihen vielä on mahdollisuus. En myöskään haluaisi saada lapsille enää uutta flunssaa lentomatkaa ajatellen, nyt kun ovat juuri edellisestä toipuneet.
Toisaalta itselläni tekisi todella mieli lähteä käymään juhlissa, mutta mutta... Pitää katsoa miltä tuntuu lauantaina, mikä on päivän vire ja fiilis. Voittaako rauhallinen kotonaolo vai biletys ;-)

Laukut on vielä pakkaamatta, vaikka talvivaatteita olenkin ahkerasti kaivellut esille ja vienyt laukun viereen, ikkunalaudalle pakkaamista odottelemaan. Onhan tässä vielä vajaa neljä päivää aikaa saada tavarat kasaan. Omissa vaatteissani ja tavaroissani ei kaukaa mene, Suomessa on talvivaatteet valmiina odottamassa. Tai ostin minä yksi reissu ihanat talvikengät Decathlonista. Ihan minun näköiset! Ne on ehdottomasti saatava mukaan. Voisinkin koittaa huomenna otta kuvaa kengistä ja niistä ostamistani talvisista astioista, kyllä ne vaan on niin ihania...

Jaha, mitä sitä tuli kírjoitettua? Vähän sitä ja vähän tätä. Huomenna leivotaan sitten isille sämpylää, että pärjää "leivässä" kun ollaan itse nauttimassa kotimaan antimista. Nami nami!

Mukavaa torstain jatkoa!

6 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Hui mitä lämpötilan vaihteluja!
Ja hui, että enää noin vähän teidän lähtöön Suomeen. Onko se sitten niin, että jäätte suomeen jo kokonaan vai? ...on mennyt multa nyt jotenkin ohi...sorry!

Aikas dilemma tuo biletys vai kotonaolo - molemmat varmasti houkuttelee! Mä biletän niin harvoin, että varmaan kävisin ainakin itse bileissä kaikesta huolimatta...tai sitten en.
TOsi hyvä neuvo! :D

Mukavaa torstaita sinne kauas ja hauskaa sämpylänleivontaa! :)

Nina kirjoitti...

MaaMaa: Olitpas nopee ;-)
Me mennään nyt joululomalle ja tullaan sitten vielä vetämään viimeinen pätkä tänne Hangzhouhun, joka päättyy huhtikuun viimeinen päivä. Sopivasti kevääksi Suomeen ja katsomaan jääkiekkoa :-D

Kiitti neuvosta, oli hyvä joo ;-D
Me oltiin just viikonloppuna synttäreillä, jossa nähtiin osa pikkujouluihin osallistuvista perheistä, joten siinä mielessä voisi jäädä kotia, mutta mutta... katotaan :-)

Kiitti! Samoin sinne, mukavaa päivän jatkoa!

Saara kirjoitti...

Hui, onpas kylmaa luvattu sinne! Taallakin on hyvin "talvista", toisaalta ihanaa Texasin jalkeen mutta olin jo ihan unohtanut miten paljon voi palella:)

Sampylat kuulostaa ihanilta!

Hyvat perjantait ja viikonloput sinne!

Anonyymi kirjoitti...

käykää vain pyörähtämässä! Vaikkapa pikaisesti herkkuja syömässä. Kun se pukkikin kerta tulee..;)

Vaikka kyllä minä ymmärrän senkin puolen että on reissu kohta tulossa, muistan vielä kun oli lapset pieniä niin olihan sitä touhua.

Lahjakortteja on teille molemmille, ja päivät on helmikuulle asti. Hierontaa ennen lomaa..;)

Kesiah kirjoitti...

Mukavaa Suomen lomaa ja nautinnollisia talvipäiviä teille!

Nina kirjoitti...

Saara: Paleleminen ei ole koskaan kivaa... mutta kuitenkin on ihana päästä raittiiseen ilmaan :-D

Mukavaa viikonloppua sinnekkin!

Jaanuska: Katotaan katotaan... nyt näyttää, että koti vie voiton, mutta vielä tässä on tunteja aikaa ;-D

Kiitoksia paljon lahjakorteista! Todella ihana joululahja!

Kesiah: Kiitoksia, me kyllä varmasti nautitaan :-)