lauantai 10. huhtikuuta 2010

Huhuu?!

Onko täällä ketään?

Olen miljoona tsiljoona kertaa ajatuksissani tänne kirjoittanut päivityksen, mutta en sitten ole illalla jaksanut asiaa enää ajatellakkaan. Pikainen päivitys tulee tästäkin.

Olen palannut töihin. Ihanaa! Saa juoda kahvit rauhassa ja käydä syömässä.
Lapset viihtyvät tarhassa erinomaisesti, joka on ihan loistohomma :-)

Mulla niska-hartiaseutu alkoi vihottelemaan, koitankin nyt kaikkea mahdollista, saadakseni sen kuntoon. Sama vaiva mulla oli joskus 10-vuotta sitten, jollon tymyyttäni aloin syömään kaikenmaailman myrkkyjä kivun turrutamiseksi ja lihasten rentouttamiseksi, mutta en enää.
Ensimmäisenä olen aloittanut akupunktiossa käynnin. Tänne on vasta avattu uusi kiinalaisten akupunktiovastaanotto, jossa olen nyt pari kertaa käynyt, mutta valitettavasti heidän toimintansa ei ole minua vielä vakuuttanut, kun vertailukohteena on toinen kiinalainen akupunktiota antava hoitolaitos Kuusamossa... Annan vielä yhden mahdollisuuden, sitten lähden naprapathille, joka ainakin tehoaa. Hierontaakin olen ajatellut ottaa ihan säännöllisesti, ihan kuin silloin "ennen vanhaa", kun viimeksi kävin töissä. (Kotona ollessa näitä ongelmia ei ole ollut läheskään samassa mittasuhteessa kuin työelämässä.)

Lunta on tänä talvena ollut ihan riittämiin. Nyt on vettä. Vielä jos taivaalta sataa lisää, emme pääse enää meidän kotitietä pitkin enää minnekkään. Se on jo nyt kuin pottupelto, pihatiemmekin on paljon paremmassa kunnossa :-D (Mies kyllä sanoi, että pitää varmaan ostaa Audi Q7:a, että päästään kotoa liikenteeseen ;-) Vain lottovoitto puuttuu...)

Meistä on tullut luomuilijoita. Kaikki mahdollinen ostetaan tai tilataan luomuna. Samoin haemme "ehtaa tavaraa", eli oikeeta luomu lehmän maitoa suoraan maatilalta kerran viikossa. Tai nyt meitä on onneksi kaksi perhettä jakamassa tämän maito keikan, niin ei tarvitse ajaa kuin joka toinen viikko maidon hakuun, se paikka kun ei ole ihan tässä meidän kylällä, vaan 20min. ajomatkan päässä. (Joo, ihan hirvee matka ;-))

Koitan saada kirjoiteltua tiheämmin, jos täällä käy vielä kurkkioita. Tai sitten jos olet FB;ssa, voidaan "ystävystyä" siellä ja vaihdella kuulumia?!

Heippa vain ja oikein ihanaa kevättä!

8 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

kivaa kun kävit postaamassa :) Harmi, että niskahartiat on vihoitellut, mutta toivottavasti hoidot tepsii. Mä kävin loman aikana 3, KOLME!, kertaa ihanassa hieronnassa (yksi aromaterapia, yksi "swedish massage" ja yksi sellainen, missä tyttö mm. käveli selän päällä ja rusautteli jokaikisen nikaman ihanasti paikalleen!) Aivan luxusta!

Luomujuttu on hyvä idea. Varmasti tervellisempää ja puhtaampaa ravintoa!

Hui mitä vesimääriä, ei kiva että joutuu kanoottia käyttämään omalla pihatiellä! ;D

Mites löydän sinut FB:stä? Ois kiva ystävystyä sielä! Vaihdetaanko nimitiedot sähköpostilla vaikka? (maamaa@me.com) :)

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

Kayn ma taallakin tsekkaamassa valilla...

Voit itsekin itseasi hiukan auttaa. Tiedan, etta tama kuulostaa oudolle, mutta tehoaa oikeasti. Eli painat peukalon ja etusormen "liitekohdasta" juuri ennen luita. Mutta muista painaa kovaa. Asiakkaani ovat oikeasti saaneet siita apua, tosin teetattavat sen minulla, kun eivat itse uskalla painaa tarpeeksi lujaa - se sattuu varsinkin alussa. :)

Nina kirjoitti...

Moi Maamaa. Tosi hauska tutustua :-)

Kuwaitin kaunotar; tarkoitatko tuota kaulan ja hartijan yhtymäkohtaa vai mitä? Kaikki itsehoitovinkit kyllä kiinnostaa!

kuwaitin kaunotar kirjoitti...

ei kun kammenesta peukalon ja etusormen liitekohdasta. Mutta muista etta sita pitaa painaa ja hieroa melkoisen kovaa ja pitkaan. Toinen mita voisit kokeilla on korvan vieresta (mihin kallo loppuu) sita hieromalla ja hartian korkeimman kohdan vieressa on ns. kuoppa jota painamalla helpottaa myos.

Laitan sulle fbn kautta viestia tarkemmin...

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa :) Luomuruoka rulettaa. Toivottavasti saat pian niskahartia oireisiin helpostusta.
t. toinen niskahartia kipuilija Nina

Tarja kirjoitti...

Mun piti kommentoida heti kun kirjoitit taman postauksen, mutta jai...

Mielenkiintoista, etta olette nyt luomuilijoita! Luuletko, etta kiinnostus tahan asiaan jai Kiinasta? Olen nimittain itse miettinyt, etta siina vaiheessa kun palataan kotiin, niin jatkuuko luomuruoan metsastys.

Tama peukalon ja etusormen yhtymakohdan hierominen oli tuttu juttu, mutta enpas tiennyt etta sita pitaa hieroa kovaa! Yritetaan uudelleen isommalla voimalla.

Hauskoja tyopaivia =)

Nina kirjoitti...

Moi kaima! Kiitos :-) Hieronta on alkanut tehoamaan ja ylihuomenna vielä naphrapaatille, joten kyllä tämä tästä. Sulle kans paranemisia!

Moi Tarja! Varmasti Kiina osaltaan vaikutti tähän innostukseen. Sitä alkoi enemmän ajattelemaan puhtaan ruoan ja ilman merkitystä.
Toinen seikka, joka asiaan vaikutti, olivat sukulaiset. Saatiin luettavaksi esim, Petos lautasella-kirja ja siinä oli lisäaineista ja niiden haittavaikutuksista yksityiskohtaiset listat ja alkoi hiukkasen kauhistuttamaan, mitä kaikkea sitä suuhunsa työntää... ja sitten tietenkin nuo dokumentit telkkarissa... ja kai sitä jotenkin tässä 40v kolkutellessa alkaa jotenkin enemmän ajattelemaan terveyttä.

Eli paljon asioita, jotka on tähän vaikuttanut. Mutta Hiillos-makkarasta en luovu ;-D

shahanara kirjoitti...

Thanks for your nice post!!!